15 oktober 2008

Riktig Science Fiction...

Gillar inte science fiction-filmer. Gillar inte tecknade filmer heller. De känns så overkliga på något vis.

Jag har en hel del bra idéer till filmmakarna om hur de kan göra t ex SF-filmer mer realistiska. Här följer några smakprov:

1. Istället för att alla skall flyga omkring i bilar som går på okända drivmedel, så låt folk åka i framtidsbussar. Det är i princip vanliga bussar som går på hjul på vanliga gator. MEN, i framtiden kanske man är lite mer smart. När man kommer till busshållplatsen så kan man t ex få se att resenärerna först ställer sig på en typ av våg, den ser kanske ut som två urgröpningar i asfalten. Vågen väger den resande och skickar den signalen till busscentralen, som lägger ihop vikten på alla resenärer för den bussturen och skickar en buss avpassad exakt för den vikten. Ekologiskt och trovärdigt i ett framtidsscenario. Flygande bilar är inte trovärdigt.

2. Att man hela tiden får se att maten man äter i framtiden ser ut som ormar är inte heller trovärdigt. Jag tror istället att vi kommer att äta mer salllad, fast den kanske ser roligare ut - t ex kanske man stansar ut olika figurer ur salladsbladen - trumpeter, bilnycklar och sådant. Mycket mer trovärdigt. Kan t o m göras på riktigt vid filminspelningar och blir således alldeles på riktigt!

3. Kläderna. På garderobssidan däremot är filmskaparna helt, HELT fantasilösa. De flesta kläder som används i Science-fictionfilmer ser ju ut precis som kläderna gör idag! Men bilar som flyger, och mat som är som ormar skall man ha, joodå.
Jag menar, i framtiden kommer man antagligen inte att ha kläder alls. Man har säkert hittat på något helt nytt. Vad det är vet naturligtvis inte jag, men man kanske kallar det för "kladoor" istället? Så, skippa de vanliga långrockarna och de fransiga jeansen och sy upp lite kladoor till nästa film istället. Så kanske man till och med kan tro på skräpet.

Inga kommentarer: